Christian Lacroix

Christian Lacroix (Кристиан Лакроа) е френски моден дизайнер, роден в Арл и талантът му се проявява много рано. Първоначално той учи история и изкуството, а след дипломирането си, започва да работи като уредник на музей. Той навлиза в света на модата през 1978 г., когато започва сътрудничество с марката Hermes. От там получава работа за Императорските костюми на Токио, а през 1981 г. се среща с Jean Patou (Жан Пату).

През 1986 г. решава да започне самостоятелно и основава собствена модна къща. Неговият пъстър и детайлен дизайн, многофункционални модели, воали и плисета скоро започват да предизвикват интерес. За много хора по това време, неговите модели са сред най-добрите. Хвалени са за красотата, сексуалната привлекателност и луксозните материи, и едновременно критикувани за тяхната непрактичност.

Christian Lacroix (Кристиан Лакроа) постепенно разширява колекциите с бижута, обувки, очила, чанти, шалчета и вратовръзки. Ароматите Christian Lacroix започват да се предлагат на пазара през 1990 г. и се характеризират с необичайни форми на флаконите с декорирани капачки.

пълен текст скрий текста

Menu