Carven

                                                               Парфюми " Carven"

"Carven" - иконата сред ароматите. Френската марка висша мода "Carven" представя облекла, обувки, модни аксесоари и не на последно място - парфюми.В своята област, "Carven" попада между истинските икони, а първия парфюм на марката "Ma Griffe"принадлежи към класики от типа на "Channel No. 5".

Марката "Carven" е основана в Париж през 1945 г. от  Кармен де Томазо, с ясната идея да се създават облекла ,предназначени за по-ниски жени. Вдъхновението й се ражда от факта ,че самата тя е била с нисък ръст , а на пазара липсвали дамски рокли, предназначени за ниски жени, точно такива ,които оптически да издължават фигурата. И така тя загърбва следването на интериорен дизайн и архитектура, за да насочи цялата си енергия към модния дизайн.

Кармен скоро запълва празнината на модния пазар, с дизайн на дрехи предназначени за млади жени,които по това време са били пренебрегвани от останалите модни творци. Марката "Carven" бързо успява да се наложи и постепенно разширява фокуса си. По-късно творчеството се поема от Гиюм Анри, който до преди това е работил за "Givenchy".Именно той възражда марката и я прави ценови достъпна.

Характеристиките на изключително женствената и елегантна марка "Carven", вдъхновена от пътувания и изкуство, са присъщи и за уханията от нейната лаборатория. Гореспоменатият първи дамски парфюм на "Carven" - "Ma Griffe" е създаден през 1946 г. от Жан Карл. Парфюмът "Ma Griffe" поддържа висока популярност в продължение на повече от шестдесет  години. Първият мъжки аромат- "Vetiver" е сътворен от Идуар Аш през 1957 г., който и до днес си остава един от вечните фаворити.

Днес, марката притежава десетки дамски и мъжки парфюми, към които в допълнение към вече споменатите, участва и всепризнатия творец на парфюми Франсис Кюркджио. Ароматите "Carven" гарантират най-високо качество и изисканост.

пълен текст скрий текста